Oldalak

Új internetes sorozat Debrecen természeti értékeiről

Egyre kevesebb az esély, hogy könyv formájában is megjelenhet a Debrecen természeti értékeit bemutató tanulmány. A város nem tartotta fontosnak az erre beadott pályázat támogatását. A debreceni tehetős és még a válságban is nem csekély nyereséget realizáló magánszemélyek és vállalatok (köztük több olyan is, amelyik ahol tudja reklámozza, mennyire elhivatott a környezet védelme és a természeti értékek megmentése, óvása mellett)  szintén nem tartják hasznosnak vagy támogatandónak a Debrecen egyre fogyó természeti értékeinek megóvását, bemutatását. Részükről a valódi értékek, helyett a kép mutogatás marad. Lelkük rajta.

Viszont egy nem rég indult közéleti portál felkarolta a kezdeményezést és ha nem is nyomtatva de legalább a világhálón teret ad a megjelenésnek. Így már eljuthat elég sok emberhez a több éve folyó munkák gyümölcsének elég jelentős szelete. Köszönjük!

Íme:
„Most induló sorozatunkban Debrecen természeti értékeit vesszük sorra. Nap mint nap sétálunk el azok mellett a védett fák vagy facsoportok mellett, amikről talán nem is tudjuk, hogy oltalom alatt állnak, hiszen azoknak csak egy részét jelöli tábla. Több oka is lehet annak, hogy egy fa vagy fasor védelmet kap. Ritkasága, veszélyeztetettsége, kora vagy védett állatoknak nyújtott menedéke, tápláléka miatt érdemel kitüntetett figyelmet. Természetesen minden fa, bokor vagy más élőlényt óvnunk kell, hiszen Herman Ottó szavaival élve: a természetben nincs hasznos vagy káros, csak szükséges.”




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése